Finnish / fi English / en

3M Suomi

Klikkaa alta suoraan haluaamasi tuotealueeseen.


Valtuutettu jälleenmyyjä

Suomen 3M:n valikoimasta saat tuotteet elektroniikka, telekommunikaatio-, teollisuus-, terveydenhuolto- ja turvallisuusmarkkinoille.

3M Company on perustettu Yhdysvalloissa vuonna 1902 ja yrityksen tuotteita myydään yli 200 maassa. Suomen 3M Oy on 3M Company:n tuotteiden maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka on toiminut Suomessa jo vuodesta 1969.

3M:n elektroniikkaratkaisusta saat tuotteet kuulosuojaimista sähköä johtaviin teippeihin ja datakeskusten jäähdytysratkaisuihin. Valikoimasta saat myös valuhartsit, liimat ja erilaiset Novec™-nesteet. Tunnetun Novec-tuotemerkin lisäksi 3M:n valikoimaan kuuluvat mm. Scotch, Scotch-Weld, Temflex™  VHB™ ja Peltor™.

sales(at)yeint.fi

3M Oy:n tuotevalikoima kattaa yli 50 000 tuotetta eri tuotealueilta:

 • Sähkö-, tele-, ja elektroniikkatuotteet
 • Kiinteistönhoito ja rakentaminen
 • Teollisuus
 • Terveydenhuolto
 • Merkintätuotteet
 • Koti ja kunnostus
 • Turvallisuus ja henkilösuojaus

Huom! Kaikki tuotteet eivät ole esillä Yleiselektroniikan verkkokaupassa. Ota yhteyttä ja Yleiselektroniikan ammattilaiset auttavat sinua valitsemaan tarkoituksiisi parhaiten sopivan tuotteen sales@yeint.fi.

Siirry 3M Suomen sivustolle >>

3M Henkilösuojaus- ja turvalisuustuotteet

3M turvallisuustuotteilla suojaat työntekijät mm. melulta ja muilta vaaratekijöiltä niinelintarvike-, rakennus-, vedenpuhdistus- kuin liikennealoilla. Henkilösuojaustuotteista saat mm. kuulosuojaimet, PELTOR bluetooth-, radio- ja mikrofonikuulokkeet, korvatulpat, kypärät ja suojalasit.

Saat suosituimmat PELTOR kuulosuojaimet, E-A-R korvatulpat ja SecureFit- ja Solus1000-suojalasit nopeasti ja edullisesti suoraan Yleiselektroniikan varastosta.

3M PELTOR -bluetooth, FM-radio- ja mikrofonikuulosuojaimet edistyksellisillä toiminnoilla

3M valikoimasta saat aktiiviset PELTOR kuulonsuojaimet / viestintäratkaisut erittäin voimakkaaseen melutasoon (SNR jopa 34dB | 3M™ PELTOR™ LiteCom Plus). 3M PELTOR viestintäheadsetit ovat erittäin edistyksellisiä ja niiden muotoilu takaa käyttömukavuuden koko päivän ajan.

PELTOR kuulosuojaimista saat vaihtoehdot eri meluympäristöihin, myös kypärään kiinnitettävät kupukuulonsuojaimet teollisuuskäyttöön. PELTOR tuotevalikoima sisältää mikrofoniheadsettejä (PELTOR™ WS™ Alert XP), Bluetooth™-yhteydellä varustettuja headsettejä (PELTOR WS Alert XP), kuulevan toiminnon headsettejä (PELTOR ProTac ja ProTac Slim) ja sisäänrakennetulla FM-radiolla varustettuja headsettejä (PELTOR WorkTunes Pro).

Kuulevan toiminnon headsetit vahvistavat alle 82dB ympäristöäänet selkeämmin kuultavaksi ja mahdollistavat mm. keskustelun työkavereiden kanssa samalla suojaten kuulon. Bluetooth yhteyden avulla voit vastata puheluihin ja kuunnella musiikkia langattomasti esim. Spotifysta. FM-radiokuulonsuojaimissa on nopea kanavahaku ja kanavapaikka tallennus, musiikin kuuntelu on miellyttävää koko päivän.

3M PELTOR X-sarjan passiiviset kustannustehokkaat kupuulonsuojaimet

PELTOR X-sarjan passiiviset kuulosuojaimet täyttävät useimmat teollisuus standardit ja niissä on korkea melun vaimennus (SNR jopa 37 dB | X5-kupukuulosuojain). X-sarjan kuulosuojainten 2-osainen päälakisanka ja mukavat korvaläpät takaavat käytömukavuuden koko päivän ajan. X1- kuulonsuojainten vaimennusarvo on SNR 27 db, X4-kupukuulosuojaimissa SNR on 33 dB ja X5-kuulosuojaimissa SNR 37 dB.

X1, X4 ja X5 helppokäyttöisiä kuulosuojaimia käytetään mm. teollisuudessa, metsästyksessä, lentokentillä ja raskaassa konepajateollisuudessa.

3M SecureFit Comfort 400, SecureFit 600 ja Solus 1000 -suojalasit

Suojalaseilla suojaat silmäsi monilta vaaratekijöiltä. Suojalasivalikoima kattaa vaihehdot erilaisilla pinnoitteilla, linssityypeillä ja lisävarusteilla kuten vaahtomuovitiisteellä.

SecureFit Comfort 400 ja SecureFit 600 -sarjan suojalasit ovat kevyet, istuvat ja erittäin käyttömukavat. Suojalaseissaon hyödynnetty Pressure Diffusion -sankateknologia (PDT), minkä ansiosta ne mukautuvat luonnollisesti eri kokoisiin päihin, eivätkä luisu kasvoilta liikkuessa. Suojalaseja on saatavana eri lukuvahvuuksilla ja linssit voi valita Scotchgard huurtumisenestopinnoitteella. 

Scotchgard huurtumisenestopinnoitetut suojalasit soveltuvat erityisesti raskaisiin töihin, kosteisiin olosuhteisiin ja sisä- ja ulkotöihin.

Solus 1000-sarjan suojalaseissa on vahva ja kestävä polykarbonaattilinssi. Polykarbonaattilinssissä on parempi naarmuuntumisenkesto ja Solus 1000 lasit soveltuvat siksi vaativaankin käyttöön. Solus 1000-sarjan suojalaseissa Scotchgard käsitellyt huurtumattomat linssit.


3M teipit, liimat ja kiinnitysmassat

3M:n vahvojen ja kestävien teippien ja liimojen avulla voit korvata mekaaniset kiinnitykset mm. rakentamisessa ja kiinteistön huollossa. Rakennusalalle suunniteltujen teippien avulla kiinnität julkisivulevyt ja muut pinnoitteet helposti ja nopeasti paikalleen. Julkisivumateriaalien liima- ja teippikiinnitykset pitävät kosteuden poissa, vaimentavat tärinää, kestävät voimakkaita lämpötilavaihteluita ja voimakasta tuulta. Osa teipeistä ja liimoista on myös palonkestäviä. 

3M:n teippituotevalikoimassa on yli 1000 erilaista tuotetta, eristysteipeistä erittäin vahvoihin VHB™-teippeihin, joilla voit korvata esimerkiksi niitti- ja hitsauskiinnitykset. Teippivalikoimaan kuuluvat tunnetun Scotch-tuotemerkin tuotteet ja erilaiset teollisuusteipit, kuten kuparifolioteipit eristävällä tai johtavalla liimalla, sähköteipit, pakkausteipit ja merkintäteipit.

Lataa tuoteopas oikean teipin ja liiman valintaan

Lataa opas (PDF)

Teippiä valitessa on otettava huomioon mm. teippien liimatyyppi ja kiinnitettävien kappaleiden koko, pinta ja materiaalit. 3M:n teipeissä on erilaisia liimatyyppejä kuten kumi-, akryyli ja silikoniliima-aineita. Valintaan vaikuttavat myös mekaaninen rasitus, ympäristö ja tiivistys. Voit kiinnittää pienet ja joustavat pinnat ohuisiin materiaaleihin selkäaineettomalla teipillä, mutta suuret ja jäykät materiaalit vaativat paksumpia tuotteita, kuten kaksipuoleista vaahtoteippiä.

3M Kaksipuoliset VHB™  -teipit

3M VHB™ -teipillä korvaat helposti mekaaniset liitokset sisällä ja ulkona. VHB-teippi vaimentaa tärinää ja on UV-säteilyn, lämpötilanvaihteluiden ja kemikaalien kestävä (saatavana myös liekinkestävä VHB-teippi). VHB-teippi vaimentaa iskut ja jakaa kuormituksen koko kiinnitysalueelle. VHB-valikoimasta saat tuotteet eri materiaalien kuten alumiinin, teräksen, lasin, akryylin ja polykarbonaatin kiinnitykseen. VHB-teipillä voit kiinnittää, seiniä, sisäkatot, paneelit, ulkokyltit, julisteet ja mainostaulut, lasilevyt ja ajoneuvojen kalvot ja listat.

Saat tilattua VHB-teippejä heti RS Online -verkkokaupasta. Yleiselektroniikka käsittelee kaikki RS Finland -tilaukset Suomessa ja RS-tilauksiin ja tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä sinua palvelee Yleiselektroniikan henkilökunta.

 • VHB-teipit yleiskäyttöön: RP16, RP25, RP32, RP45, RP62
 • VHB-teipit matalan pintaenergian pinnoille & jauhemaalatuille pinnoille: 5915, 5925, 5952, 5962
 • VHB-teipit keskikorkean pintaenergian pinnoille & pehmitettylle PVC-muoville: 4926, 4936, 4941, 4956, 4991, 4919, 4947, 4979
 • Läpinäkyvät VHB teipit: 4905, 4910, 4915, 4918
 • Erittäin muotoutuvat ja liekinkestävä VHB-teippi 5958FR
   
 • 3M VHB™ -teipit (PDF) >>

3M Extreme Sealing ja 3M FAST -sarjojen tiivistysteipit

3M:n Extreme Sealing -teippi on hankalaan tiivistykseen suunniteltu yksipuolinen teippi, jonka selkäaine on erikoispolymeeria. Extreme Sealing -teippä on saatavana kahta paksuutta 2 mm:n paksuinen 4412 ja 1 mm:n paksuinen 4411.  Akryyliliima-aine tarttuu erikoispintakalvoon, mikä mahdollistaa päällekkäisen tiivistämisen ilman kuivumisaikaa, tai valumista saumoista. 

3M FAST -sarjan teipit sopivat useimpien rakennusmateriaalien, kalvojen ja rakennusfolioiden kiinnitykseen ja ovien sekä muiden läpivientien ja liitäntöjen tiivistykseen. Tiivistysteipit vähentävät ilmavuotoja saumassaan verrattuna merkittävästi ja  auttavat säästämään energiaa.


3M Muut kaksipuoliset teipit

Kaksipuolisista teipeistä saat myös ohuet selkäaineelliset teipit, joissa selkäaineena on joko paperi tai polyesteri. Liima-ainetta on selkäaineen kummallakin puolella (eri puolille voi valita eri liima-aineen).
Asennusteipeistä saat edulliset ratkaisut mm. hyllylistojen ja muoviosien kiinnitykseen (teipit 9088, 9098, 9078, 9087 ja 9086). 3M irroitettavissa/siirrettävissä teipeissä toinen puoli kiinnittää pysyvästi ja toisella puolella on irroittettava liima-aine (teippejä saa eri vahvuisilla liima-aineilla). Valikoimassa on myös selkäaineettomat teipit ja laminointiteipit, jotka sopivat esimerkiksi elektroniikkateollisuuden kohteisiin ja ohjauspaneeleihin.

3M Yksipuoliset teipit

Yksipuolisissa teipeissä on selkä-aine ja liima-aine. Yksipuoliset teipit on luokiteltu selkä-aineen mukaan PVC, PE, PET, MF, PTFE ja GF. Liima-aineena teipeissä on kumi-, akryyli- ja silikoniliimaa. Yksipuoliset teipit sopivat teollisuuden ja tuotannon tarpeisiin, esimerkiksi silloin kun valmistusprosessin aikana pitää suojata, peittää, vahvistaa, merkata, kiinnittää tai jatkaa materiaaleja ja tuotteita.

3M Vinyyli- ja polyeteeniteipit

3M:n vinyyli ja polyeteeniteipit sopivat esimerksiksi värikoodaukseen ja tehdas- ja varastohallien lattiamerkintöihin. Suojateippaukseen maalaustöissä ja ulkona säilytettävien tavaroiden suojaukseen. 

3M Suojakalvot

3M:n suojakalvoilla suojaat tuotteet ja niiden pinnat valmistuksen, säilytyksen ja kuljetuksen aikana lialta, kolhuilta ja muilta vaurioilta. Valikoimasta saat vaihtoehdot eri pinnoille ja myös UV-säteilyn kestävät teippivaihtoehdot.

3M Polyuretaanisuojateipit 

3M polyuretaanisuojateipit on tarkoitettu pitkäaikaiseen ja pysyvään kiinnitykseen. Kestävällä suojateipillä suojaat pinnat kulumilta, vaurioilta, UV-säteilyltä, eroosiolta ja ilkivallalta. Polyuretaaniteippiä käytetään mm. auton etuvalojen ja helikopterien lapojen suojaukseen

3M Polyesteriteipit

Polyesteriteippi on vahva ja ohut teippi ja valikoimasta saat jauhemaalauksen suojaukseen ja koristeteippaukseen sopivat versiot. 3M polyesteriteippi sopii myös jatkoksiin ja vahvistukseen erilaisille materiaaleille.

3M Kangasteipit

Kangasteipeillä voit sitoa, kiinnittää ja merkitä osia ja kaapeleita, tiivistää ilmastointikanavia ja putkia sekä korjata tilapäisesti viallisia osia. Kangasteippi on helppo katkaista käsin ja valikoimassa on myös ulkokäyttöön suunniteltu 3M 5959-kangasteippi, joka sopii mm kunnossapitokohteisiin.

3M Alumiiniteipit

3M:n alumiiniteipit on jaettu kolmeen ryhmään, alumiinifolioteipit, kuituvahvistetut alumiinifolioteipit ja tärinää vaimentavat folioteipit.

Alumiinifolioteippi sopii materiaalien kosteussulkuihin, tiivistykseen ja jatkoksiin ja valon ja lämmön heijastamiseen. Teippi on liekinkestävä, minkä ansiosta se sopii käytettäväksi kuljetusteollisuudessa. Kuituvahvistetutilla alumiinifolioteipeillä teet kaapelien ja johtojen lämpösuojaukset, lisäksi teippi on joustava ja muotoutuva ja siinä on korkea vetolujuus.

3M Liukupintateipit

Liukuteppi on suunniteltu kitkan alentamiseen, käyttökohteita ovat mm. kuljettimet rullat ja kiskot. Liukuteipeissä on kahta eri selkäainetta PTFE ja UHMW. PTFE-teipit kestävät kemikaaleja ja niitä käytetään kohteissa, joissa vaaditaan korkeaa lämmönkestoa ja alhaista kitkaa. UHMW-teippi valitaan kohteisiin, joissa vaatimuksina on korkea kulutuksenkesto ja alhainen kitka.

3M Sähköteipit

3M:n sähkötepit sopivat sähköeristykseen, värikoodaukseen, kiinnitykseen ja jatkosten ja kaapelipäätteiden suojaukseen. Valikoimasta saat PVC-eristysteipit matalille jännitteille ja omat teipit korkeille ja keskikorkeille jännitteille (Scotch 23 ja Scotch 70). 3M:n valikoimaan kuuluvat tunnetut TemflexTM-sähköteipit eri väreissä. Saat Temflex-teippejä suoraan varastosta.

3M Yksipuoliset EMC-suojateipit

EMC-teippejä käyteään elektroniikkateollisuudessa ja ne ovat UL 510 -hyväksyttyjä. EMC- / EMI-suojateipit vaimentavat sähkömagneettista säteilyä / häiriötä ja niitä käytetään maadoitukseen ja suojaukseen. Liimapintainen teippi on helppo katkaista ja se on juotettavissa. EMC-suojateippejä on saatavana eri selkä- ja liima-aineilla. Akryyliliima kestää hyvin lämpöä, hapettumista, liuottimia ja öljyä.

3M Pakkausteipit

Scotch-pakkausteipeista saat teipit eri selkäaineilla (PP, Vinyyli, PVC, PET) ja liima-aineilla (synteettinen kumi Hot Melt, akryyli ja luonnonkumi). PP on pakkausteippien yleisin selkäaine ja PP-teipit ovat edullisia, joustavia ja vahvoja. Vinyyliteipit ovat hiljaisia teippejä ja PET-teipit erityisen vahvoja. Sulkemisen jälkeen kaikki pakkausteipit kestävät kylmässä, jopa pakastimessa.

3M Sidontateipit

Sidonteipeissä on pakkausteippejä parempi vetolujuus ja ne kestävät paremmin törmäystilanteissa. Sidonteippejä käytetään kuljetusten aikana kiinnittämään irralliset kohteet. Sidontateipeissä yleisin selkäaine on PP ja lasikuitu on teippien yleisin vahvikeaine.

3M Etikettimateriaalit

3M:n etikettimateriaaleja käytetään mm. turvatarroissa ja sarjanumeroiden, viivakoodien, takuutietojen ja varoitustekstien merkintäteipeissä. Useimmat 3M etikettimateriaalieista ovat UL-hyväksyttyjä. Lämmönsiirtotulostukseen tarkoitetut etikettimateriaalit sopivat useimmille pinnoille ja painotekniikoille (flekso-, serigrafia ja digipaino) ja niitä käytetään etenkin auto- ja elektroniikkateollisuudessa.

3M:n valikoima painottuu etikettimateriaaleihin, joissa on selkäaineena polyesteri tai vinyyli. Saat polyesterista valmistetut etikettimaterialit eri akryyliliima-aineilla (SE100, 300E, 310E, 320 ja 350). Valikoimassa on myös erittäin korkeisiin lämpötiloihin soveltuvia materiaaleja kuten 3M 3922DSL, joka sopii erityisen hyvin piirilevyjen merkintöihin (kestää mm. teollisuuspesua, UV-säteilyä, lakkausta, korkeita lämpötiloja, kemikaaleja, liuottimia ja sään vaihtelua).

3M Dual Lock™ uudelleensuljettavat kiinnitysjärjestelmät

3M Dual Lock™ - uudelleensuljettavat kiinnitysjärjestelmät sopivat erinomaisesti siirrettävien ja tilapäisten kylttien, tiedotteiden ja esittelytelineiden asennuksiin. 3M Dual Lock kiinnitysjärjestelmä on vahvaa velcro tarranauhaa muistuttava kiinnitysratkaisu. 3M Dual Lock ja Hook & Loop kiinnityksillä voit korvata niitit, ruuvit ja pultit. Dual Lock liitos voidaan avata ja sulkea jopa 1000 kertaa ja kiinnitysjärjestelmä on helppo ja nopea asentaa. 3M™ Hook & Loop kiinitysnauhalla teet kevyet asennukset ja kiinnitys voidaan avata ja sulkea jopa 10 000 kertaa.

3M Dual Lock -kiinnitysvaihtoehdoista saat vaihtoehdot myös ulkokäyttöön, kuten ulkomainoksiin ja telineisiin. 

3M Scotch-Weld™ liimat

3M Scotch-Weld liimoista saat sprayliimat, kuumaliimat ja liimauslaitteet, vesiohenteiset liimat, muovi- ja kumiliimat ja erilaiset tiiviste- ja liimamassat.  

3M Scotch-Weld™ rakenneliimat

Scotch-Weld™ rakennelimoissa on suuri pitokyky ja leikkauslujuus vähintään 7 MPa +23 °C -asteessa. Scotch-Weld™ rakenneliimojen avulla korvaat mekaaniset kiinnitykset kuten niitit ja hitsaukset. Rakenneliima jakaa kuormituksen laajemmalle alueella ja tekee tiiviit saumat ja pitävät kiinnitykset, jotka kestävät vaativaakin ulkokäyttöä.

Scotch-Weld™ -rakenneliimat sopivat mm. komposiittimateriaalien ja kumitiivisteiden liimaamiseen, elektronisten laitteiden piirikorttien, releiden ja ohjauspaneelien komponenttien kapselointiin ja väliseinien ja myymälämateriaalien liimaamiseen. Valikoimasta saat erikoisliimat suunniteltuna eri materiaalien liimaukseen kuten teräks, alumiini, kuparin ja puu. Rakenneliimalla kiinnität nopeasti erilaiset puutuotteet kuten ovien tai ikkunoiden puitteet puu-, alumiini- tai PVC-pinnalle. 

Scotch-Weld™ liimoja käytetään myös kuljetus- ja ajoneuvoteollisuudessa mm. lattioiden paneelien ja kattojen tiivistykseen ja teippejä mm. listojen logojen ja merkkien asennuksiin ja kattojen tiivistyksiin.

Vahvistettu liima
Yhdistää kovien ja joustavien liimatyyppien edut ja tarjoaa korkean kuoriutumislujuuden, korkean leikkauslujuuden ja erinomaisen iskunkestävyyden (DP 110, DP 410, DP 460, DP 490, DP 8805NS, DP 8810NS, DP 8405NS, DP 8410NS)

Joustava liima
Dynaamisesti kuormitetuille ja iskuille alttiille kohteille (DP 105, DP 125, DP 190, DP 610, DP 620NS)

Kova liima
Staattisesti kuormitetuille ja korkeaa leikkauslujuutta vaativille kohteille (DP 100, DP 270, DP 760)

3M Scotch-Weld™ Rakenneliimat -taulukko

Osa rakenneliimoista on saatavana nopeasti RS Online-verkkokaupasta (yleiselektroniikka toimittaa ja vastaa tilauksia koskeviin kysymyksiin.) Klikkaa taulukon tuotenumeroista suoraan RS Online -verkkokauppaan tuotesivulle.

Tuotenro Väri Sekoitussuhde (B:A) Työskentelyaika Aika käsittelylujuuteen Viskositeetti Leikkauslujuus (alumiini, MPa) Kuoriutumislujuus (peel) (Alumiini, N/cm) Lämpötila (°C)
EPOKSI –55 °C +23 °C +80 °C  
SW DP 100 Kirkas 1:1 3-5 min 15 min Juokseva 6 9 2 4 –50...+80
SW DP 105 Kirkas 1:1 4-5 min 20 min Juokseva 24 14 2 62 –50...+80
SW DP 110 Kirkas tai harmaa 1:1 8-10 min 20 min Melko juokseva 14 18 1 35 –50...+80
SW DP 125 Harmaa 1:1 25 min 2-3 tuntia Melko juokseva 24 24 3 62 –50...+80
SW DP 190 Harmaa 1:1 90 min 4-6 tuntia Melko juokseva 11 18 3 21 –50...+80
SW DP 270 Kirkas tai musta 1:1 60-70 min 4-6 tuntia Juokseva 8 17 2 < 4 –50...+80
SW DP 410 Vaalea 2:1 8-10 min 30 min Tiksotrooppinen 29 34 8 100 –50...+80
SW DP 460 Vaalea 2:1 60 min 4-6 tuntia Melko juokseva 31 31 5 107 –50...+80
SW DP 490 Musta 2:1 180 min 4 tuntia Tiksotrooppinen 24 30 12 92 –50...+120
SW DP 760 Valkoinen 2:1 45-60 min 4-6 tuntia Tiksotrooppinen 20 29 24 60 –50...+230
POLYURETAANI
SW DP 600SL Harmaa 1:1 70 sek 5 min Hyvin juokseva - 16 - - –55...+120
SW DP 610 Kirkas 1:1 10 min 2 tuntia Juokseva 34 23 3 78 –50...+120
SW DP620NS Musta 1:1 20 min 4 tntia Tiksotrooppinen - 17 - - –55...+120
AKRYYLI
SW DP 8005 Vaalea 10:1 2-3 min 90 min Tiksotrooppinen 12* 6* 2* 28** –50...+80
SW DP 8010 Vaalea 10:1 10 min 120 min Tiksotrooppinen 6* 10* 2* 28** –50...+80
SW DP 8405NS Sinertävä 10:1 2-4 min 13-15 min Melko juokseva - 28 - 87 –50...+80
SW DP 8805NS Sinertävä  10:1 4-6 min 6-8 min Melko juokseva  - 24 - 57  -50...+80
SW DP 8810NS Sinertävä  10:1 8-12 min 16-20 min Melko juokseva  - 25 - 57  –50...+80

* PP/PP | ** HDPE

 


3M Scotch-Weld™ teollisuusliimat ja tiivistysmassat

Teollisuusliimoja ja tiivistysmassoja käytetään mm. auto-, elektroniikka- ja lääketeollisuudessa. Valikoimasta saat myös Scotch-Weld™ pohjusteet ja aktivaattorit, jotka esimerkiksi nopeuttavat liiman kovettumista. Aktivaattoreiden ja pohjusteiden avulla voit liimata PP-, PE, ja PTFE-muoveja.

Scotch-Weld™ Pikaliimat/Syanoakrylaatit

Yksikomponenttinen, erittäin suorituskykyinen liima. Nopea ja tehokas käyttää, korkea veto- ja leikkauslujuus.

Scotch-Weld™Anaerobiset liimat/Lukitteet, kiinnitteet ja tiivisteliimat

Laadukkaat yksikomponenttiliimat, jotka kovettuvat ilmattomassa tilassa ja ollessaan kosketuksessa metalleihin (Cu, Fe). Ruuvien, pulttien ja mutterien lukitsemiseen ja kiinnittämiseen kohteissa, joissa on tärinää.

3M Scotch-Weld™ sprayliimat

3M Scotch-Weld™ sprayliimat on helppo suihkuttaa ja valikoimasta saat tuotteet eri pinnoille, kuten pahvi, metalli, puu, lastulevy, akryyli ja muovi.

3M Hartsit / valumuovit

3M:n valikoimasta saat hartsit erilaisiin asennuksiin. Hartsit eristävät ja suojaavat liitoksia ja kaapelijatkoksia kosteudelta ja lialta. Valikoiman 3M™Scotchcast™1471 polyuretaanihartsilla voit suojata matala- ja keskijännitejatkokset. 3M™ Scotchcast™ No. 4 on matala- ja keskijännitesovelluksiin tarkoitettu epoksihartsi, joka kestää kosteutta ja kiinnittyy hyvin metalli- ja muovipintoihin.  

Joustava 3M™ Scotchcast™ 2140 U kestää hyvin merivettä ja soveltuu kaapelivaippojen korjauksiin. 3M™ Scotchcast™ 226 polyuretaanihartsi säilyttää hyvät sähköiset ominaisuudet niin märissä kuin kuivissakin olosuhteissa. Lisäksi hartsilla on hyvä lämmön- ja iskunsietokyky. Scotchcast™ -sarja sisältää myös palonkestäviä hartseja kuten 3M 1402FR -valumuovin. 3M:n valuhartseista saat myös geelimäiset hartsit 3M™ High Gel 8882 -sarjan hartsit, jotka voidaan murtaa käsin ja joita on on helppo käsitellä uudelleen.

3M Tarratyynyt / kumitassut

3M:n Bumpon™-tarratyynyjä käytetään pitämään esineitä paikallaan ja värinän-, tärinän-, äänen- ja iskunvaimentimina. Bumpon™-tarratyynyjä käytetään elektroniikka-, viestintä-, kaluste-, kuljetus- ja muoviteollisuudessa mm. elektroniikkakoteloissa, leikkuualustoissa, tietokoneissa, matkapuhelimessa ja lääkinnällisissä laitteissa (suunniteltu kestämään korkeampia lämpötiloja). Kalusteteollisuudessa tarratyynyjä käytetään keittiökaappien, laatikostojen, kalustojen ja kaapistojen äänenvaimennukseen ja  puisten runkojen ja lasin välissä.

Kumitassut ovat polyuretaania, joten niiden liukuesto-ominaisuudet ovat erinomaiset. Lisäksi polyuretaanista valmistetut kumitassut eivät jäykisty, halkea, kuivu tai jätä värjäymiä alustaan. Liimakiinnitys on helppo ja nopea verrattuna ruuvikiinnitykseen ja muihin perinteisiin kiinnitystapoihin. Valikoimasta saat vaihtoehdot, jotka kiinnittyvät myös jauhemaalatuille pinnoille ja PP- tai PE-kovamuoville. Tassuja on saatavana eri kokoisina, muotoisina ja värisinä ja erikokoisissa pakkauksissa / levyissä (valikoimassa eri liima-aineita ja kovuuksia). Tarratyynyissä Yleiselektoniikan varastoväreinä ovat harmaa ja musta (myydään levyinä). 

3M Scotch-Weld™ Sprayt

3M:n puhdistustuotteista saat mm. Scotch-Weld Cleaner Spray puhdistusaineen, jolla poistat nopeasti hankalat tahrat, kuten teippi- ja iimajäämät, tervan ja muun lian lattioista ja rasvan, öljyn hammasrattaista. Scotch-Weld™ Silikonispray soveltuu erilaisille leikkaaville koneille ja työkaluille. Silikonispray muodostaa pintakalvon, joka suojaa mm kosteudelta. 3M Scotch-Weld™ 5-Way Spray on suunniteltu tarkkuustyökalujen ja helposti vaurioituvien instrumenttien voiteluun, puhdistukseen ja kosteuden poistoon. 5-Way Spray:lla poistat kosteuden sähkölaitteista, sytytysjärjestelmistä ja moottoreista. Puhdistustuotteista saat vaihtoehdot eri pinnoille esimerkiksi lasin- ja metallinpuhdistussprayt ja muut puhdistussprayt.

3M Novec™ Spray puhdistustuotteet

Novecin spray-puhdistusaineet ovat liekinkestäviä, syövyttämättömiä ja ne kuivuvat nopeasti (saatavana koostumukset erilaisiin kunnossapito-, remontointi- ja korjauskohteisiin). Novec Electronic puhdistusaineella puhdistat sähkö- ja elektroniikkakomponentit öljystä, rasvasta ja liasta ja Novec kontaktin puhdistusaineella poistat öljyn ja rasvan lisäksi komponentit silikonista ja hiukkasista. Novec Flux-/rasvanpoistoaine sopii juotosaineille ja useille hartsipohjaisille ja lyijyttömille aineille. Novec spray-tuotteet eivät sisällä HCFC-, HFC-, nPB- tai HAP-yhdisteitä.

3M Novec™ -tuotemerkin tuotteet

3M:n Novec™ -nesteistä löydät spray-tuotteiden lisäksi erilaiset tehonesteet, huoltokemikaalit, puhdistusaineet, aerosolit ja jäähdytysaineet. Voit tilata kaikki Euroopan markkinoiden 3M Novec™ -tuotteet Yleiselektroniikasta.
Huom! Koko valikoima ei ole sillä verkkokaupassa, jos et löydä etsimääsi tuotetta tai kaipaat lisätietoa ota yhteyttä sales@yeint.fi.

Novec pinnoitenesteellä suojaat esimerkiksi elektroniset komponentit ja muut tuotteet kosteudelta, pölyltä, silikonilta ja roiskeilta. Valitsemalla pinnoitteen, jossa on pieni kiintoainepitoisuus esimerkiksi 3M™ Novec™ 1700 (kiintoainepitoisuus 2 %) voit suojata piirilevyn liittimineen. 

3M Novec™ suoja-aineen voi poistaa esimerkiksi 3M Novec™ 7100 liuottimella, jota on saatavana myös aerosolipullossa. 3M Novec™ 7100 liuotinta voidaan käyttää myös lämmönsiirtonesteenä, voiteluaineiden poistamiseen ja biologisten näytteiden säilömiseen.

3M Novec™ suojapinnoitteet (1700-sarja, 2700-sarja ja 2702)

Properties

1700 Series

2700 Series

2702

Polymer Fluorinated Acrylate Fluorinated Acrylate Fluorinated Acrylate Hybrid
Solvent 3M™ Novec™ 7100 Engineered Fluid 3M™ Novec™ 7200 Engineered Fluid 3M™ Novec™ 7200 Engineered Fluid
Product Numbers 1700 1710 2704 2702
Solids Concentrations (w / w)  2 % 10 % 4 % 2 %
Recommended Application Method  Dip Spray / Dip Spray / Dip
Dip Typical Thickness Ranhe μm2  0.1 - 0.2 NR3 0.3 - 0.6 0.1 - 0.2
Single-Pass Spray Typical Thickness (μm2)  NR 3 - 6 2 - 5
Viscosity (cP)  0.9 4.3 1.8 0.7
UV Detectable  No Yes No
Dry Time (minutes) <2 <2 <2
Thermal Cure Time & temperature No need to cure No need to cure 15 to 60 minutes @+70 °C...+150 °C
Dielectric Constant (@kHz, 30 % RH) 3.2 3.2 5.5
Dielectric Factor (@1kHz, 30 % RH) 0.02 0.02 0.02
Dielectric Strength (V / mil @ 35 % RH 2000 2500 2900
Safety & Sustainability Low in toxcicity, Non-ozone depleting, Low GWP, Non-flammable, VOC exempt, RoHS compliant  Low in toxcicity, Non-ozone depleting, Low GWP, Non-flammable, VOC exempt, RoHS compliant  Low in toxcicity, Non-ozone depleting, Low GWP, Non-flammable, VOC exempt, RoHS compliant 

3M™ Novec™ Puhdistusnesteet

3M™ Novec™ puhdistusaineista saat nesteet, jotka soveltuvat teollisuusalan moniin sovelluksiin kuten eletroniikan testaukseen ja kiintolevyjen puhdistukseen, korkeatasoiseen puhdistukseen (puhdastiloihin), lämmönsiirtoon, voiteluaineiden poistamiseen ja esimerkiksi filmirullien puhdistukseen.

Esimerkkinä puhdistusnesteistä Novec™ 7300 kirkas, väritön ja hajuton neste, jolla on hyvä palonkesto ja alhainen GWP (Global warming potential), Novec™ 3M-HFE7100DL puhdistusaine lääketeollisuuteen mm.puhdastiloihin ja  Novec™ 8200 -neste, joka soveltuu erinomaisesti filmi-alustoille ja filmirullien puhdistamiseen. 

Lue lisää 3M:n elektroniikka- ja teollisuustuotteista (PDF)

Teollisuusteipit ja liimat 2016
Teollisuus-
teipit ja -liimat
3M VHB-teipit
3M VHB-teipit
Kaksipuoliset selkäaineelliset teipit
Kaksipuoliset
selkäaineelliset
teipit
Kaksipuoliset selkäaineettomat teipit
Kaksipuoliset
selkäaineettomat
teipit
Pakkaus- ja sidontateippi tuoteopas
Pakkaus- ja
sidontateippi
tuoteopas
3M Extreme Sealing Tape 4412N
Extreme
Sealing
Tape 4412N
3M Extreme Sealing Tape 4411 4412
Extreme
Sealing
Flyer
Pakkausteippi tuoteopas
Pakkausteippi
tuoteopas
Etikettimateriaalit
Etiketti-
materiaalit
Rakenneliimat epoksi
3M Rakenne-
liimat
epoksi
Opas oikean liiman ja teipin valintaan
3M Teippi-
ja liimaopas
Rakenneliimat akryyli ja polyuretaani
3M Rakenne-
liimat
akryyli ja polyuretaani
Muoviliimat ja kumiliimat
3M Muoviliimat
ja kumiliimat
3M Vesiohenteiset liimat
3M Vesi-
ohenteiset
liimat
3M Tiivistemassat ja liimat
3M Tiiviste-
ja liimamassat
3M Sprayliimat
3M Sprayliimat
3M Spray-puhdistusaineet
3M Spray-
puhdistus-
aineet
3M Novec Spray-puhdistusaineet
3M Novec
Spray-
puhdistus-
aineet
3M Novec Aerosol
3M Novec
Aerosol
Esite
3M Tarratyynyt
3M Bumpon
tarratyynyt
Uudelleensuljettavat kiinnitysjärjestelmät
3M Uudelleen-
suljettavat
kiinnitys-
järjestelmät
Kuulosuojain valintaopas
3M Kuulosuojain
valintaopas

Lisätiedot 3M:n tuotteista: Kari Niemi kari.niemi@yeint.fi, GSM: 0400 485 465 | sales@yeint.fi, 010 2891 220