Finnish / fi English / en

Apem

APEM – Laaja valikoima kytkimiä, joystickejä ja merkkilamppuja

Vuonna 1952 perustettu APEM on yksi maailman johtavista kytkintuotteita, kytkimiä, ohjaimia, näppäimistöjä ja LED-merkkilamppuja suunnittelevista ja valmistavista yrityksistä.

APEMin tuotevalikoimaan kuuluvat:

APEMin tuotteet soveltuvat esimerkiksi ajoneuvoihin ja lääketieteen-, viestinnän-, maanpuolustuksen-, ja teollisuuden sovelluksiin.

Yleiselektroniikka on APEMin virallinen jakelija Suomessa ja valmistajan tuotteet ovat tilattavissa Yleiselektroniikalta. Ammattilaisten avulla löydät jatkuvasti kehittyvästä valikoimasta sovellukseesi sopivan tuotteen (myös asiakaskohtaisesti räätälöityjä kytkimiä).

Lisätiedot: sales@yeint.fi

Tutustu APEMiin tarkemmin valmistajan sivuilla >>

APEM kytkimet

APEMin valkoimaan kuuluvat kytkimet eri asennuksiin ja kuormituksiin, LED-valolla tai ilman, eri toiminnoilla ja suojausluokilla (pölytiiviinä ja vesitiiviinä versioina). NO (normally Open) -kytkimet ovat sulkevan toiminnon kytkimiä ja NC (normally closed) -kytkimet ovat avaavan toiminnon kytkimiä.

 • Siirry APEM painikekytkimiin >>

  APEMin painikekytkin valikoima kattaa useita sarjoja, joista esimerkiksi AV-sarja on suunniteltu erityisesti teollisuuden tarpeisiin. Painikkeita myös "snap-in" -asennuksilla. Vertailutaulukon avulla löydät helposti tarkoituksiisi sopivan painikekytkimen.

 • Siirry APEM keinuvipukytkimiin >>

  Keinuvipukytkin valikoimasta muun muassa löydät miniatyyrikytkimet nopealla "snap-in" -asennuksella ja myös pesunkestävät kytkinvaihtoehdot. Keinuviputkytkinsarjoja on helppo vertailla taulukon avulla, johon on listattuna myös IP-tiiveydet.

 • Siirry APEM kiertokytkimiin >>

  Tutustu APEMin A01- ja A02-sarjan kytkimiin. A01ES ja A02ES ovat hätäpainikekiertokytkimen runko-osia. Sarjojen kytkimet koostuvat rungosta ja kytkinosasta.

 • Siirry APEM liukukytkimiin >>

  Liukukytkin valikoimasta löydät piirilevylle kytkettävät DIP-kytkimet eri napaluvuilla. Voit tutustua tarkemmin DP-,DS-, IKH-sarjojen kytkimiin Yleisielektroniikan sivustolla.

 • Siirry APEM vipukytkimiin >>

  APEMin valikoimasta löydät vipukytkimet paneeliin ja piirilevylle. Sarjoissa kytkimiä eri napaluvuilla. Vipukytkinvertailutaulukosta näet helposti sarjojen tärkeimmät tekniset ominaisuudet ja erot.

Kytkimiä eri toiminnoilla, useassa napaluvussa, paneeliin ja piirivelylle

 • Palautuva sulkeva MOM-NO kytkin, (Momentary Normally open)

  Sulkevat kytkimet, joiden liitos normaalisti auki. Kun kytkintä painetaa sen liitos sulkeutuu ja virtapiiri pysyy kytkettynä niin kauan kuin kytkintä painetaan. Kun kytkin vapautetaan se siirtyy yläasentoon ja avautuu.

 • Palautuva avaava MOM-NC kytkin, (Momentary Normally closed)

  Avaavat kytkimet, jotka ovat normaalitilassa johtavia. Kun kytkintä painetaan sitä se avaa kytkennän ja pitää piirin auki niin kauan kun painiketta painetaan.

 • Lukkiutuva sukeva kytkin NO, (Latching Normally Open)

  Ala-asentoon lukkiutuvat kytkimet sulkevalla toiminnalla. Kytkimen liitos on normaalitilassa auki ja kytkintä painettaessa virtapiiri kytkeytyy. Virtapiiri pysyy kytkettynä, kunnes kytkintä painetaan uudelleen.

 • Lukkiutuva avaava kytkin NC, (Latching Normally Closed)

  Ala-asentoon lukkiutuvan kytkimen liitos on normaalitilassa johtava. Kun kytkintä painetaan sen liitos aukeaa jolloin virtapiiri ei ole enää kytketty. Virtapiirin saa kytkettyä uudelleen painamalla kytkintä uudelleen.

 • 2-napaiset kytkimet

  Valikoima kattaa myös 2-napaiset lukkiutuvat ja palautuvat kytkimet eri toiminnoilla ON-ON, ON-OFF, ON-OFF-ON, MOM-OFF-MOM. Kaksinapaisia 2-kytkimiä käytetään esimerkiksi yksivaiheisten koneiden turvakytkiminä.

Siirry APEM tuotevalikoimaan >>

APEMin Joystickit

APEMin Joystick-valikoima on erittäin laaja. Voit tutustua joystikkeihin parhaiten APEMin sivustolla. Tuotteet ovat tilattavissa Yleiselektroniikasta.

Lisätiedot: sales@yeint.fi

Joystick-tuotteet APEMin sivustolla:

 

Siirry APEM joystickkeihin >>

APEM LED-merkkilamput (LED Indikaattorit)

APEM LED-merkkilamppu valikoimasta löydät LED indikaattorit eri kokoisiin asennusaukkoihin. Paneeliasennettavia LED indikaattorit on saatavana useassa värissä, jopa IP67 tiiviinä. Merkkilamput soveltuvat laajalle käyttölämpötila-alueelle ja vaihtoehdoista löydät myös takaa asennettavat rear mount -merkkilamput.

Saat Q-sarjan LED indikaattoreita suoraan Yleiselektroniikan hyllystä myös kolmivärisinä.

Tutustu APEM Q-sarjan LED-merkkilamppuihin esitteen avulla (PDF)>>

Uutena valikoimassa "Night Vision" -tuotteet >>

Siirry APEM merkkilamppuvalikoimaan >>

Lisätietoa APEMin tuotteista (PDF)

APEM Switch Catalogue
APEM Switch
Catalogue
2015
APEM Tact Switches
APEM Tact
Switches
Selection
Guide
APEM Q-Series
APEM Q Series
LED Indicators
Catalogue
APEM Joystick
APEM Joystick
Selection
Guide
APEM Panel Mount
APEM Panel
Mount
Selection
Guide
APEM PCB Switches
APEM PCB
Switches
Selection
Guide
APEM Switch Panels
APEM Switch
Panels
Catalogue
APEM MEC
APEM MEC
Product
Catalogue
APEM Switch Panels
APEM Pushbutton
Switches
Selection
Guide
APEM Toggle Switches
APEM Toggle
Switches
Selection Guide
APEM Industrial Controls
APEM
Industrial
Controls
Selection
Guide
APEM DIP and Coded Rotary
APEM
DIP Switches
and Rotary
Switches
Selection
Guide
APEM Slide Switches
APEM Slide
Switches
Selection
Guide
APEM Rocker
APEM Rocker
Switches
Paddle
Switches
Selection
Guide
APEM Tact Switches
APEM Tact
Switches
Selection
Guide
Lisätietoja APEMin tuotteista: sauli.nilsson@yeint.fi | GSM: 0400 700 502