Chroma

Chroma ATE Inc. on merkittävä mittaus- ja testilaitteiden ja -järjestelmien toimittaja. Chroma toimittaa mittaus- ja testausjärjestelmiä mm. teollisuuden tuotekehityksen ja tuotannon tarpeisiin.

Ota yhteyttä

Tuotepäällikkö

Marja Putkisaari
+358 10 289 1209
Chroman laitteiden tyypillisiä sovelluskohteita ovat:
 • Tehoelektroniikkasovellukset
 • LED- ja muiden valaisimien teholähteet ja optiset parametrit
 • Akkujen mittaukseen ja testaukseen
 • Sähköturvallisuustestaukset
 • Aurinkokennot, puolijohteet, näytöt
 • Akut, sähköajoneuvot
 • Passiivikomponentit
 • Automatisoidut testijärjestemät

Vuonna 1984 Chroman ATE:n pääkonttori sijaistee Taoyuanissa, Taiwanissa. Yrityksellä on 16 paikallista myyntitoimistoa ja noin 65 jakelijaa Euroopassa, Yhdysvalloissa, Japanissa ja Kiinassa.

Ota yhteyttä:

Yleiselektroniikka on Chroman testauslaitteiden virallinen jakelija Suomessa. Voit tilata kaikki Chroman mittauslaitteet ja -järjestelmät Yleiselektroniikasta. Voit myös kysyä esittelylaitteita tai varata asiakaskäynnin. Asiakastapaamisen aikana tuotepäällikkö voi esitellä, miten laitteet toimivat ja millaisia testejä niillä on mahdollista tehdä.
Huom! Vain osa valmistajan tuotteista on esillä Yleiselektroniikan verkkokaupassa. Lisätietoja tuotteista saat tuotepäälliköltä.

Chroma mittaus- ja testilaitteet tehoelektroniikkaan

Chroma tehoelektroniikka

Chroman tehoelektroniikan mittaus- ja testauslaitteilla voidaan testata perinteisiä tehoelektroniikan, kuten teollisuuden, telekommunikaation, ilmailun ja sotilaselektroniikan järjestelmiä. Lisäksi voit testata uusia energiaratkaisuja, kuten aurinko- ja polttokennoihin perustuvia järjestelmiä.

Tehoelektroniikan testilaitteisiin ja järjestelmiin kuuluvat esimerkiksi:

 • AC- ja DC-teholähteet
 • AC- ja DC-kuormat
 • Tehomittarit ja tehoanalysaattorit


Näiden järjestelmien avulla voit tutkia mm. teholähteiden tulojen ja lähtöjen käyttäytymistä ja dynaamisten vaihtelujen vaikutusta teholähteen toimintaan.

Chroman kehittämän graafisen ”Softpanel”-ohjelman ja National Instruments LabView-ajureiden avulla laitteita voidaan ohjata ulkoisen kontrollerin avulla ja niille voidaan määrittää monipuolisia testisekvenssejä.

Suurempia järjestelmäkokonaisuuksia varten Chromalla on tehokas järjestelmäohjelmisto, jonka käyttäjät voivat räätälöidä omille testirutiineilleen ja kerätä haluamansa testidatan.

Chroma AC-teholähteet

Chroma AC

Chroman AC-teholähteiden avulla voit simuloida sähköverkon toimintaa ja sen erilaisia vikatilanteita, kuten verkkojännitteen äkillisiä muutoksia ja verkkojännitteen kautta tulevia häiriöitä.

Useille laitteille voidaan ohjelmoida monipuolisia testisekvenssejä kuten PLD-simulaatio ja IEC-normien mukaisia testejä.

Chroma AC-teholähteet on varustettu (mallista riippuen joko vakiona tai optiona) USB-, RS 232- ja GPIB- liitännöillä. Teholuokat ovat 500 VA – 90 kVA. Verkkoliitäntä on 1- tai 3-vaiheinen ja lähtö 1- tai 3-vaiheinen mallista riippuen.

 

Chroma DC-kuormat

Chroma DC

Chroman elektronisten DC-kuormien avulla voit jäljitellä erilaisia teholähteiden staattisia ja dynaamisia kuormitus- ja käyttötilanteita. Tällaisia ovat mm. digitaalisten ja induktiivisten laitteiden aiheuttamat äkilliset kuormituspiikit ja LED-valaistuksen aiheuttamat epälineaariset kuormat.

Kuormille voidaan ohjelmoida erilaisia kuormaprofiileja, kuten CC*, CV*, CR* ja CP* sekä dynaamisia ja epälineaarisia kuormasekvenssejä.

Chroma elektronisten DC-kuormien teholuokat ovat 100 W – 93,6 kW. Suurimmat kuormatehot saadaan usean DC-kuorman rinnakkainkytkennällä.

* CC (Constant current) vakiovirta
* CV (Constat voltage) vakiojännite
* CR (Constant resistance) vakiovastus
* CP (Constant Power) vakioteho

Chroma tehomittarit ja –analysaattorit

Chroma_tehomittarit

Chroman tehomittarit ja -analysaattorit antavat luotettavaa tietoa verkkoliitännäisten 1-3-vaiheisten laitteiden jännite-, virta- ja tehosuureista.

Mitattavia parametreja ovat mm. jännitteet (Vrms, Vpeak+, Vpeak-), virrat (Irms, Ipeak+, Ipeak-), teho (W, tehokerroin, pätöteho, loisteho) sekä virran CF** (Crest Factor), taajuus, harmoniset yliaallot ja hyötysuhde.

Laitteita voidaan käyttää etupaneelista tai ulkoisen Softpanel-ohjausohjelmiston avulla. Ohjelmiston avulla laitteelle voidaan ladata haluttuja testisekvenssejä ja suorittaa GO/No GO-testejä. Laitteeseen saa USB- ja GPIB-liitännät.

Chroma tehomittareissa ja -analysaattoreissa on 1-4 tehosisääntuloa (tehosisääntulo = 1*U, 1*I, 1*shunttitulo.)

** CF (Crest Factor) muotokerroin

Kiinnostuitko Chroman tuotteista?
Ota yhteyttä tuotepäällikköömme!

Marja Putkisaari

Marja Putkisaari

010 289 1209

[email protected]