Äänikamerat vikojen ja vuotojen etsintään

Äänikamerat vikojen ja vuotojen etsintään

Huolettaako huoltoseisakit ja yllättävät kustannukset? Laiterikkoontumiset voivat nopeasti pysäyttää tuotannon ja ongelman korjauksessa menee aikaa. Mitä jos laitteessa piilevät vuodot voisi korjauttaa ennen kuin edessä on suurempi remontti tai jopa pahimmassa tapauksessa vaaratilanne, kuitenkin kustannustehokkaasti ja mahdollisesti myös helposti?  Äänikamerat ovat tehty juuri näitä tapauksia varten. Säästä kustannuksissa, nosta luotettavuus uudelle tasolle, hukkaa vähemmän energiaa ja käytä samoja laitteita kauemmin kun vikatilanteet voidaan ehkäistä ennalta.

Avuksi havainnollistava kuva

Laitteissa on suuri näyttö joka havainnollistaa käyttäjälleen mistä äänilähde syntyy. Et siis joudu etsimään sokkona kuulokkeet päässä oikeaa kohdetta tai tarvitse ammattilaista, joka osaa erottaa viat ilman selkeää kuvaa. Useat mikrofonit paikantavat tarkasti äänilähteen ja näyttävät sen reaaliaikaisena näytöllä. Käyttäjä voi ottaa kohteesta esimerkiksi kuvia myöhempää diagnoosia varten.

Mittaa etäältä ja tee työstä turvallista

Äänikameralla voit mitata vuotoja etäältä ja näin ollen tehdä työskentelystä paljon turvallisempaa menemättä lähelle mahdollisesti jopa vaarallista kohdetta kuten korkeajännitteistä osittaispurkausta. Parhaimmillaan mittaat kohteen jopa kymmenien metrien päästä.

Meluisat ympäristöt eivät ole esteenä

Äänikameroilla paikannus toimii myös meluisassa ympäristössä joka on erittäin tervetullut ominaisuus, sillä esimerkiksi tehtaalla ei voi olettaa äänettömyyttä mittauksen aikana ja meteli voi helposti ylittää 85dB rajan jolloin tarvitaan kuulosuojaimet. Vuotoäänet ovatkin niin korkeita ääniä, tarkalleen sanottuna ultraääniä, joita ihmisen korva ei kuule ja sen takia paikantaminen onnistuukin myös kovaäänisessä ympäristössä olettaen, että ultraääniä ei tule monesta kohdasta ja suunnasta kerrallaan. Tämänkin äänikameran valmistajat ovat ottaneet huomioon antamalla valita useammasta taajuudesta kameran asetuksista leikaten pois asiaan kuulumattomat äänilähteet. Vuotoääni on yleensä tasavoimakkuuksinen verrattuna muihin vastaavilla taajuuksilla äänteleviin lähteisiin.

FLUKE ii910 akustinen äänikamera

Uutuus: Fluke ii910 Precision Acoustic Imager havaitsee painevuodot kuin osittaispurkauksetkin

Fluken uusi ii910 akustinen kamera löytää piilevät viat ja estää tehokkaasti laitteiden rikkoontumisista johtuvat pitkät huoltoseisokit. Siinä on suurempi herkkyys kuin aikaisemmassa Fluke ii900-mallissa, joten se tunnistaa korona- ja osittaispurkaukset sekä haastavimmatkin kaasu-, ilma- ja alipainevuodot. Osittaispurkauksen vakavuutta ei voi väheksyä ja se on monesti myös vaikea paikantaa. Muuntajia, kojeistoja, eristimiä tai suurjännitevoimalinjoja katsastaessa haluat löytää piilevät viat ennen kuin ne muuttuvat tuhoisiksi. Sähkökatkot, tulipalot, räjähdykset tai hengenvaarallinen valokaari voi aiheutua huomaamatta jääneestä osittaispurkauksesta puhumattakaan taloudellisesta riskistä.

Katso Fluke ii910 tästä

Flir Si124 akustinen äänikamera

Uutuus: FLIR Si124 edistyksellinen ja helppokäyttöinen äänikamera

FLIR on julkaissut uuden hyvin helppokäyttöisen äänikameran, millä vikojen paikannus onnistuu myös ensikertalaiselta. Mittaa kohteita jopa 100 metrin päästä. Löydä paineilmavuodot, osittaispurkaukset korkeajännitteisissä järjestelmissä ja havaitse koronat jopa 10 kertaa nopeammin kuin perinteisillä menetelmillä.

FLIR Si124 on edistyksellinen ja erittäin helppokäyttöinen laite jolla voi paikantaa painevuodot paineilmajärjestelmissä. Se on kevyt, suunniteltu käytettäväksi yhdellä kädellä ja antaa ammattilaisen tunnistaa vuodot jopa 10 kertaa nopeammin kuin perinteisillä menetelmillä. 124 sisäänrakennettua mikrofonia auttaa luomaan tarkan kuvan, josta ultraäänen lähde paljastuu jopa kovaäänisessä teollisessa ympäristössä. Akustinen kuva näytetään reaaliajassa digitaalisen kamerakuvan päällä, joka antaa käyttäjän tarkasti paikantaa äänen lähteen. FLIR Acoustic Camera Viewer pilvipalvelu tallentaa automaattisesti ottamasi kuvat kun ne ovat laitteella otettu, jonka jälkeen niitä voi tarkastella ja luokitella jälkikäteen sekä erotella äänilähteet tarkempia analyyseja ajatellen. Rutiininomaisten normaalien huoltotoimenpiteiden aikana FLIR Si124 auttaa säästämään selvää rahaa ehkäisten huoltoseisakkeja ja vikatilanteita. Laite on niin helppokäyttöinen ettei se välttämättä vaadi edes erillistä käyttökoulutusta.

Katso Flir Si124 tästä

Fluke ii900 äänikamera paikantaa vuotoäänet

Fluke ii900 äänikamera

Fluke on tuonut markkinoille ensimmäisenä SoundSightTM-tekniikan avulla vuotoäänen paikantavan kameran. Fluke ii900 kameran avulla voidaan paikantaa paineilma-, alipaine- ja kaasuvuodot nopeasti jopa etäältä ja meluisissa ympäristöissä. Tässä laitteessa on 64 sisäänrakennettua mikrofonia tarkkaan paikantamiseen. Paineilmavuodon ääni voidaan suodattaa erilleen taustamelun joukosta itse laitteessa.

Laite on helppokäyttöinen, siinä on 7" LCD-kosketusnäytön lisäksi vain kaksi painiketta. Laite yhdistää SoundMap™-kuvan valokuvaan, mikä mahdollistaa vuodon nopean löytämisen.

Katso Fluke ii900 tästä

 

Alla olevasta videosta nähdään millä tavalla äänikamera eroaa tavanomaisesta vuodon paikantamisesta ja kuinka paljon helpompaa ja nopeampaa se on puhumattakaan siitä, että perinteinen tapa vaatii koulutetun ammattilaisen suorittamaan paikannus.

 

 

Kiinnostuitko äänikameroista?

Ota yhteyttä tuotepäällikköömme!

Seppo Honkanen

Seppo Honkanen

+358102891256

[email protected]