Elintarviketeollisuuden operointi ja kunnossapito

Ota yhteyttä

RS Myyntipäällikkö

Igor Forsblom

Igor Forsblom
010 2891 228

Elintarviketeollisuus - pellolta pöytään entistä tehokkaammin

Valmistavaan elintarviketeollisuuteen sisältyy lukuisia eri elintarvikkeita prosessoivia ja valmistavia yrityksiä. Tyypillinen suomalainen elintarviketeollisuuden yritys prosessoi lihaa, maitotuotteita tai vihanneksia, mutta myös lukuisat muut tuotteet ovat edustettuina - Murot, virvoitusjuomat, makeiset, leivonnaiset vain muutamia mainitaksemme. Elintarviketeollisuuden piiriin lukeutuu myös eläimille rehuksi menevät elintarvikkeet sekä lemmikkieläinten ruoka. Vaikka itse tuotteet vaihtelevat hyvinkin paljon mitä käsitellään, on tuotantolaitoksilla monia yhteisiä haasteita, joita synnyttävät säädökset, hygienia, tehostaminen, energiatehokkuus ja tuotannon ylläpitäminen.

Kaiken toiminnan ytimessä on toimiva tuotantolaitos, jossa ihmiset viihtyvät ja koneiden huolto toimii. Tässä artikkelissa käsitellään sitä, miten YE & RS pystyvät helpottamaan tuotannon pyörimistä normaalisti tai jopa tehostamaan sitä. 

RS-logo

RS Components

RS:n vertaansa vailla oleva tuotevalikoima kattaa yli 550 000 tuotteen valikoiman. Voittamattomat rahtikuljetukset takaavat poikkeuksellisen korkean palvelun tason. Voit olla varma, että RS tarjoaa sinulle tarvitsemasi tuotteet, missä ja milloin tahansa niitä tarvitset.

 

Voit tutustua RS Componentiin klikkaamalla tästä.

 

Elintarvikehygienia - ruokaturvallisuuden tärkein komponentti

Elintarvikehygienialla tarkoitetaan kaikkia niitä välittömiä toimenpiteitä, joiden avulla voidaan varmistaa elintarvikkeiden turvallisuus, terveellisyys ja puhtaus alkutuotannosta kulutukseen, eli pellolta pöytään asti. Elintarvikehygienia on yksi koko elintarvikkeiden arvoketjun tärkeimmistä osista, ja siihen tulee kiinnittää huomiota myös kustannusnäkökulmasta. Elintarvike-hygienia asetuksessa (EY/852/2004) korostetaan lisäksi vaarojen hallitsemista ja varmistamista, että elintarvikkeet sopivat ihmisravinnoksi. 

Reagoiminen nopeasti vahingossa syntyviin läikkymisiin ja vuotoihin vähentää hygieniariskiä ja ehkäisee mahdollista tuotannon seisahtumista. RS:n yksi ratkaisuista on Vuotokitit - Spill Kits. Maito- ja juomateollisuuteen löytyy monia erilaisia läikkymiskittejä, jotka voidaan sijoittaa lähelle tyypillisiä vahinkopaikkoja. Kaikkia vahinkoja ei voi ennakoida, mutta niihin voi varautua. Varautumalla tehokkaasti ennakkoon, saadaan mahdollinen vahinko siivottua nopeasti, ilman että siitä syntyy koko tuotantoa pysäyttävää ongelmaa. 

Vähennä tuotantoseisokkeja

Monet sensorit ja anturit altistuvat intensiivisille siivousrutiineille tai niillä on mahdollisuus päätyä suoraan elintarvikekontaktiin. Valitsemalla oikeanlaisen tuotteen voidaan suorituskykyyn ja luotettavuuteen vaikuttaa huomattavasti. Ratkaisuna on tarjota juuri elintarvikealalle soveltuvat havainnointituotteet. 

RS:llä on laaja valikoima tuotteita, joilla on IP67/69K (tehopesurin kestävä) suojausluokitus sekä ruostumattomasta teräksestä tehty runko. Nämä tuotteet tuovat ylimääräistä suojausta sekä luotettavuutta vaikka tehopesua jouduttaisiin käyttämään säännöllisesti. Osalla havinnointituotteista on ECOLAB-hyväksynnät tuomassa turvaa valmistavan elintarviketeollisuuden sovelluksissa. 

Energiatehokkuus - Mittaamalla kustannussäästöjä sekä ympäristöystävällisyyttä

Valmistavassa elintarviketeollisuudessa energiaa kuluu yllättävän paljon, kun asioita joudutaan siirtelemään, lämmittämään sekä jäähdyttämään. Tietämällä kuinka paljon sähköenergiaa kuluu missäkin osa-alueilla prosessia, voidaan energiankulutusta alkaa optimoimaan ja saamaan kustannussäästöjä.

Ratkaisu tähän löytyy paikallisesta tehomittauksista. RS:ltä löytyy valikoima kWh mittareita ja virtamittareita, jotka voidaan helposti yhdistää vanhempiin järjestelmiin, jotta saadaan teholukemat mitattua. Valikoima kattaa lukuisia mahdollisuuksia yksinkertaisista kwH mittauksista aina ThD valvontaan ja täydelliseen datan etäkäsittelyyn. 

Lataa ilmainen RS Componentin teollisuuden hankintaraportti.