Skoda-transtech-tampereen-raitiovaunu

Yleiselektroniikan ja Škoda Transtechin yhteistyön tulos: Entistä matkustajaystävällisempi raitiovaunu


Ensi vuoden elokuussa Tampereella liikennöinnin aloittava Škoda Transtech Oy:n valmistama raitiovaunu on julkisen liikenteen laadukkaimpia: Matkustajille löytyy 104 istumapaikkaa ja kokonaisuudessaan kyytiin mahtuu 264 matkustajaa. Entistä suuremmasta matkustajakapasiteetista huolimatta, mukavuudesta ei ole jouduttu tinkimään. Yleiselektroniikan ja Škoda Transtechin yhteistyön tuloksena vaunuissa on nyt entistä mukavampi matkustaa.

Tampereen raitiovaunu
Kuva:  TRO / Idis Design Oy

Tampereen uudet vaunut ovat osa Transtechin Artic-tuoteperhettä, tarkemmin tyyppiä Smart Artic X34 Tampere. Uusi leveämpi vaunu yhdistettynä 37,3 metrin pituuteen, luo valoisan ja väljän tunnelman. Vaunujen visuaaliseen ilmeeseen on panostettu istuinverhoiluin sekä ikkunoita koristavin tekstitaitein. Lisäksi matkustajaystävällisyyteen on konkreettisesti panostettu erilaisin lisävarustein.


Uusissa raitiovaunuissa mobiililaitteiden latausmahdollisuus


Nykyaikana mobiliilaitteet näyttelevät yhä suurempaa roolia ihmisten elämässä. Tekniikan kehittyessä älypuhelimien suuret näytöt ja monipuoliset ohjelmistot syövät akun varausta nopeammin kuin aikaisemmin. Tämä on johtanut laitteiden lisääntyneeseen lataustarpeeseen myös päivän aikana. Tähän kaupunkilaisten haasteeseen Škoda Transtech halusi vastata tarjoamalla latausmahdollisuutta raitiovaunuissa ja parasta vaihtoehtoa tähän lähdettiin selvittämään yhdessä Yleiselektroniikan asiantuntijoiden kanssa. 

Alfatronix usb-latauspistoke

Yleiselektroniikan monipuolisista päämiesedustuksista valikoituivat lopulta erittäin laadukkaat ja raitiovaunuliikenteeseen hyvin sopivat Alfatronixin latauspistokkeet. Yksi valintaperusteista oli raideliikenteen paikoin tiukatkin laatustandardit, kuten BS-EN50498 & ISO-7637-2, joihin Alfatronixin laitteilla päästään. Tyylikkään designin lisäksi Transtechin raitiovaunuihin asennetut mobiililaitteiden latauspistokkeet ovat materiaaliltaan itsestään sammuvaa (V0-luokitus) ja iskunkestävää polykarboniittia. 

 


”Yhteistyö Yleiselektroniikan kanssa on ollut hedelmällistä ja tulemme myös tulevaisuudessa yhdessä etsimään uusia ratkaisuja matkustuskokemuksen parantamiseen”, kertoo  Škoda Transtechin myynnistä ja tuoteperheen kehittämisestä vastaava päällikkö Ollipekka Heikkilä.

 

 

Kiinnostuitko yhteistyöstä?

 
Onko teillä tarvetta löytää sopiva komponentti omaan
sovellukseenne?
 

Ota meihin yhteyttä ja jätä viesti vieressä olevalla lomakkeella!