Yritys

Täyden palvelun elektroniikkatalo 

Yleiselektroniikka on enemmän kuin pelkkä elektroniikan verkkokauppa, elektroniikkamyymälä tai kauppa. Me olemme ammattilaiselektroniikan asiantuntijoita, joiden tarkoitus on palvella asiakkaitamme kaikissa heidän tarpeissaan. Oli kyseessä mitä tahansa oikean elektroniikka komponentin valinnasta teollisuuskäyttöön, sopivimman mittalaitteen löytämisestä huoltokäyttöön, oikean oskilloskoopin valitsemisesta testauskäyttöön tai vaikkapa harrastajan juottamistarpeista, me autamme. 

Tuotepäälliköillämme on pitkä, keskimäärin yli 20-vuoden kokemus elektroniikka-alalta suunnittelu ja myyntityöstä, joten he pystyvät auttamaan varmasti ongelmassa kuin ongelmassa. Mikä on virtalähteen tai teholähteen ero? Mikä LED-Teholähde pitäisi valita? Mikä lämpökamera on paras? Millaisia komponentteja piirilevyihin kannattaa valita?

Minkälaisia erilaisia liittimiä löytyykään? Mitä eroa RJ45-liittimillä varustettujen kaapeleiden CAT-luokituksilla CAT5e, CAT6 ja CAT7 olikaan? 

Näihin ja kaikkiin muihin elektroniikkaa koskeviin kysymyksiin saat vastauksen ottamalla meihin yhteyttä, olemme täällä teitä varten.

Yleiselektroniikka Oyj - Kansainvälinen konserni

YE vuodesta 1969

YE International on suomalainen Helsingin Pörssissä noteerattu elektroniikka-alan yritys. Yhtiön palveluksessa on noin 227 henkilöä, joista noin 50 Suomessa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2018 oli 57,2 M€. Yrityksen pääkonttori on Espoossa, minkä yhteydessä sijaitsee myös myymälä ja tuotevarasto.

50-vuoden aikana Yleiselektroniikka / YE International on kehittynyt yhdeksi Suomen merkittävimmistä komponentti- ja tuotantolaitetoimittajista vaativiin elektroniikka- ja tietoliikennekohteisiin. Yleiselektroniikan laajasta tuotevalikoimasta saat teollisuus- ja automaatiotuotelinjat alan tunnetuimmilta valmistajilta lopputuotteisiin, tutkimukseen, tuotekehitykseen sekä mittaus- ja testaussovelluksiin.

YE International:in toiminnan kehittämisen painopiste on Suomessa ja lähialueilla. Konsernin liikevaihdosta puolet tehdään tytäryrityksissä Venäjällä ja Baltian maissa ja näissä yhtiöissä työskentelee yli puolet konsernin henkilöstöstä. Lisäksi suomessa itsenäisenä tytäryhtiönä toimivat Noretron Komponentit. Konserniin kuuluu myös Machinery Oy sekä Tornokone Oy.

Yleiselektroniikka Oyj on ollut pörssiyhtiö vuodesta 1988. Yleiselektroniikka Oyj tunnetaan kansainvälisesti nimellä YE International.

Pääset suoraan aihealueeseen klikkaamalla linkkejä alla

Historia

1969

Innokkaat elektroniikkainsinöörit perustivat hifipuoleen keskittyneen myymälän Yrjönkadulle Helsinkiin

1972

Yleiselektroniikka julkaisi historian ensimmäisen suomenkielisen elektroniikkakomponenttien luettelon

1975

 Yleiselektroniikka osti Sähkö-Välitys Oy:n ja aloitti komponenttien jälleenmyynnin

1984

Pääkonttori ja varasto muuttivat omaan kiinteistöön Espoon Olarinluomaan

1986

Tuotekanta ylitti 10.000 tuoteen rajan

1988

Yritys listattiin pörssiin ja noteerataan Nasdaq Helsinki Pörssissä

1989

Dualtek Oy:n osto

1991

Telercas Oy:n osto ja yhteisen puolijohdeluettelon

1994

Ensimmäisten ulkomaisten joukossa tytäryrityksen perustaminen Pietariin (ZAO YE-International). Työkaluedustus Oy:n osto.

1996

Baltian maissa toimineiden A-Kaabel yhtiöiden osto

2000

Yleiselektroniikalle myönnettiin ISO 9002 -sertifikaatti

2003

 Yleiselektroniikalle myönnettiin ISO 9001:2000 -sertifikaatti

2005

Tytäryhtiön perustaminen Ukrainaan

2006

 Yleiselektroniikalle myönnettiin ISO 9001:2008 -sertifikaatti

2009

Kaukomarkkinat Oy:n teollisuuselektroniikan komponentti- ja mekatroniikkaliiketoiminnan osto

2017

Noretron Komponentit Oy:n osto

2017

Yleiselektroniikalle myönnettiin ISO 9001:2015 -sertifikaatti

Tytäryritykset


 

Näytä YE International suuremmalla kartalla

Laatujärjestelmä

Laatujärjestelmämme on auditoitu vuonna 2017 ja Yleiselektroniikka Oyj:lle on myönnetty ISO 9001:2015 laatusertifikaatti.

Laatupolitiikan tavoitteena ja samalla strategisena tavoitteena on olla asiakkaan silmissä Suomen paras vaihtoehto ja tunnetuin ammattielektroniikan maahantuontiyritys.

Laadunhallintajärjestelmän tavoitteet:

  • Tyytyväinen asiakas, joka ostaa uudestaan eli pystymme johdonmukaisesti välittämään asiakasvaatimukset täyttäviä tuotteita ja palveluita.
  • Pyrimme olemaan paras vaihtoehto asiakkaalle ja se joka tulee ensiksi mieleen eli parannamme jatkuvasti toimintamme laatua mitattujen tulosten avulla.
  • Parhaat, teknisesti osaavat ja motivoituneimmat henkilöt ovat meillä töissä. Kehitämme ammattitaitoamme tiedon jakamisella ja kouluttamisella.
  • Uudet tuotteet ensimmäisenä YE:llä ja jatkuvasti uudistuvat tuoteryhmät eli asiakkaiden arvostamat ja vaatimukset täyttävät tuotteet löytyvät meiltä ensimmäisinä Suomessa.


Asiakaspalautukset: [email protected]

Varastointi

Varasto

Yleiselektroniikan keskusvarasto on kooltaan yli 1500 m2 ja varastossa on 22 000 eri tuotetta. Suosituimmat tuotteet saatavana suoraan varastosta. Suomen varasto sijaitsee Espoossa pääkonttorin ja myymälän yhteydessä. Yleiselektroniikka toimittaa yli 8000 tilausriviä kuussa.

Kaikilla tytäryrityksillä on omat varastot omissa maissaan. Paikallinen varastointi ja tuotteiden puskurivarastointi projektiasiakkaille ovat Yleiselektroniikan tarjoamia avainpalveluita.

Yleiselektroniikalla on Suomessa laatusertifikaatti ISO 9001:2015.

Tekijänoikeudet

Yleiselektroniikka Oyj omistaa kaiken näiden verkkosivujen sisällön. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällön kokonainen tai osittainen jäljentäminen itselle paitsi henkilökohtaiseen käyttöön tai kolmannelle osapuolelle on kielletty. Lupa käyttää sisältöä henkilökohtaiseen käyttöön ei sisällä sisällön tai sen osan käyttöä tai soveltamista mihinkään muuhun verkkosivuun, sähköiseen palautejärjestelmään eikä sen julkaisemista tai käyttämistä mihinkään muuhun sovellukseen (painettu, sähköinen tai muu).

Yleiselektroniikka konserniin kuuluvat yritykset

YE International konsernin yrityksillä on eri edustukset sekä omat vahvuudet omilla erikoisaloillaan. 

Noretron komponentit

Noretron komponetit on erikoistunut eri AV-alan tuotteisiin sekä laitetuulettimiin. Huippuluokan edustukset takaavat onnistumisen mm. seuraavissa kategorioissa:

AV-Komponentit
AV-Liittimet
AV-Kaapelit
AV-Laitteet
Laitekotelot
Kuituliittimet

Machinery

Machinery on erikoistunut neljään tuotealueeseen: metallintyöstöön, rakentamiseen, maanrakentamiseen sekä moottoreihin/generaattoreihini/vaihteistoihin. Myös Machineryllä on paljon luotettavia edustuksia ja he takaavat onnistumisen monissa eri kohteissa, joita ovat esim: 

Rakennustelineet
Henkilönostimet
Pumput
Levytyökoneet
Kaivinkoneet
Generaattorit

Tornokone

Tornokone on erikoistunut betoniautojen myymiseen sekä huoltamiseen. Lisäksi tornokoneella on vuokraustoimintaa.