Yritys

Täyden palvelun elektroniikkatalo 

YE vuodesta 1969

YE International on suomalainen Helsingin Pörssissä noteerattu elektroniikka-alan yritys. Yhtiön palveluksessa on noin 227 henkilöä, joista noin 50 Suomessa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2018 oli 57,2 M€. Yrityksen pääkonttori on Espoossa, minkä yhteydessä sijaitsee myös myymälä ja tuotevarasto.

50-vuoden aikana Yleiselektroniikka / YE International on kehittynyt yhdeksi Suomen merkittävimmistä komponentti- ja tuotantolaitetoimittajista vaativiin elektroniikka- ja tietoliikennekohteisiin. Yleiselektroniikan laajasta tuotevalikoimasta saat teollisuus- ja automaatiotuotelinjat alan tunnetuimmilta valmistajilta lopputuotteisiin, tutkimukseen, tuotekehitykseen sekä mittaus- ja testaussovelluksiin.

YE International:in toiminnan kehittämisen painopiste on Suomessa ja lähialueilla. Konsernin liikevaihdosta puolet tehdään tytäryrityksissä Venäjällä ja Baltian maissa ja näissä yhtiöissä työskentelee yli puolet konsernin henkilöstöstä.

Yleiselektroniikka Oyj on ollut pörssiyhtiö vuodesta 1988. Yleiselektroniikka Oyj tunnetaan kansainvälisesti nimellä YE International.

Pääset suoraan aihealueeseen klikkaamalla linkkejä alla

Historia

1969

Innokkaat elektroniikkainsinöörit perustivat hifipuoleen keskittyneen myymälän Yrjönkadulle Helsinkiin

1972

Yleiselektroniikka julkaisi historian ensimmäisen suomenkielisen elektroniikkakomponenttien luettelon

1975

 Yleiselektroniikka osti Sähkö-Välitys Oy:n ja aloitti komponenttien jälleenmyynnin

1984

Pääkonttori ja varasto muuttivat omaan kiinteistöön Espoon Olarinluomaan

1986

Tuotekanta ylitti 10.000 tuoteen rajan

1988

Yritys listattiin pörssiin ja noteerataan Nasdaq Helsinki Pörssissä

1989

Dualtek Oy:n osto

1991

Telercas Oy:n osto ja yhteisen puolijohdeluettelon

1994

Ensimmäisten ulkomaisten joukossa tytäryrityksen perustaminen Pietariin (ZAO YE-International). Työkaluedustus Oy:n osto.

1996

Baltian maissa toimineiden A-Kaabel yhtiöiden osto

2000

Yleiselektroniikalle myönnettiin ISO 9002 -sertifikaatti

2003

 Yleiselektroniikalle myönnettiin ISO 9001:2000 -sertifikaatti

2005

Tytäryhtiön perustaminen Ukrainaan

2006

 Yleiselektroniikalle myönnettiin ISO 9001:2008 -sertifikaatti

2009

Kaukomarkkinat Oy:n teollisuuselektroniikan komponentti- ja mekatroniikkaliiketoiminnan osto

2017

Noretron Komponentit Oy:n osto

2017

Yleiselektroniikalle myönnettiin ISO 9001:2015 -sertifikaatti

Tytäryritykset


 

Näytä YE International suuremmalla kartalla

Laatujärjestelmä

Laatujärjestelmämme on auditoitu vuonna 2017 ja Yleiselektroniikka Oyj:lle on myönnetty ISO 9001:2015 laatusertifikaatti.

Laatupolitiikan tavoitteena ja samalla strategisena tavoitteena on olla asiakkaan silmissä Suomen paras vaihtoehto ja tunnetuin ammattielektroniikan maahantuontiyritys.

Laadunhallintajärjestelmän tavoitteet:

  • Tyytyväinen asiakas, joka ostaa uudestaan eli pystymme johdonmukaisesti välittämään asiakasvaatimukset täyttäviä tuotteita ja palveluita.
  • Pyrimme olemaan paras vaihtoehto asiakkaalle ja se joka tulee ensiksi mieleen eli parannamme jatkuvasti toimintamme laatua mitattujen tulosten avulla.
  • Parhaat, teknisesti osaavat ja motivoituneimmat henkilöt ovat meillä töissä. Kehitämme ammattitaitoamme tiedon jakamisella ja kouluttamisella.
  • Uudet tuotteet ensimmäisenä YE:llä ja jatkuvasti uudistuvat tuoteryhmät eli asiakkaiden arvostamat ja vaatimukset täyttävät tuotteet löytyvät meiltä ensimmäisinä Suomessa.


Asiakaspalautukset: [email protected]

Varastointi

Varasto

Yleiselektroniikan keskusvarasto on kooltaan yli 1500 m2 ja varastossa on 22 000 eri tuotetta. Suosituimmat tuotteet saatavana suoraan varastosta. Suomen varasto sijaitsee Espoossa pääkonttorin ja myymälän yhteydessä. Yleiselektroniikka toimittaa yli 8000 tilausriviä kuussa.

Kaikilla tytäryrityksillä on omat varastot omissa maissaan. Paikallinen varastointi ja tuotteiden puskurivarastointi projektiasiakkaille ovat Yleiselektroniikan tarjoamia avainpalveluita.

Yleiselektroniikalla on Suomessa laatusertifikaatti ISO 9001:2015.

Tekijänoikeudet

Yleiselektroniikka Oyj omistaa kaiken näiden verkkosivujen sisällön. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällön kokonainen tai osittainen jäljentäminen itselle paitsi henkilökohtaiseen käyttöön tai kolmannelle osapuolelle on kielletty. Lupa käyttää sisältöä henkilökohtaiseen käyttöön ei sisällä sisällön tai sen osan käyttöä tai soveltamista mihinkään muuhun verkkosivuun, sähköiseen palautejärjestelmään eikä sen julkaisemista tai käyttämistä mihinkään muuhun sovellukseen (painettu, sähköinen tai muu).