Yleiselektroniikka logo

Yleiselektroniikka – Palveleva tekninen kumppani 

miksi valita ye

Yleiselektroniikka on asiakaslähtöinen elektroniikan ja tekniikan tarjoaja pitkällä, yli 50 vuoden kokemuksella. Asiantunteva henkilöstömme pystyy tukemaan elektroniikka- ja teollisuusyrityksiä lähes kaikissa erilaisissa sovellusratkaisuissa suunnittelusta tuotantoon ja logistiikkaan -  kustannustehokkaasti ja nopeasti. 

Tarjontaamme kuuluvat automaation, elektromekaniikan, rf-teknologian, teholähteiden sekä mittaus & testausteknologian tärkeimmät edustukset. Yleiselektroniikalta löytyy oma asiantuntija jokaiseen osa-alueeseen, jotta voimme tukea suunnittelijoita heidän töissään. Tuotepäälliköillämme on keskimäärin yli 15 vuoden kokemus elektroniikka-alan suunnittelu- ja myyntityöstä, joka takaa onnistumisen asiakkaidemme kanssa. 


Maksuttoman suunnittelun tukipalvelun käyttäminen säästää aikaa ja resursseja, varmistaa komponenttien ja laitteiden sopivuuden sekä poistaa epävarmuustekijöitä. Varastointipalvelumme varmistavat sen, että tarvittavat komponentit ovat aina saatavilla kun niitä tarvitaan. Asiakkaiden varastointitarpeet pienenevät ja pääomaa vapautuu tuotannon tehostamiseen ja investointeihin.

Yleiselektroniikalla on myös erittäin pitkä, yli vuosikymmenten kokemus ratkaisuista huolto-, kunnossapito- ja asennustarpeisiin. Kotimainen tekninen tuki, oma varastomme ja yhteistyö RS Componentsin kanssa yhdistettynä asiantuntijoihimme takaa asiakkaillemme Suomen parhaan kokonaisuuden: 500 000 nimikkeen valikoiman, joka pystytään toimittamaan asiakkaan yrityksen käyttöön 1-3 päivän sisällä tilauksesta. 


 

Iso 9001:2015 seritifikaatti

 

ISO 9001:2015 laatusertifioitu

Yleiselektroniikan toiminta täyttää ISO 9001 standardin vaatimukset, josta osoituksena olemme olleet ISO 9001 sertifioitu yritys jo vuodesta 2003 alkaen.

Panostamme asiakastyytyväisyyteen ja vastaamme asiakkaidemme tarpeisiin ja haasteisiin usein ylittäen odotukset. Omalla laadunvalvonnalla pyrimme korkeimpaan laatutasoon myös tuotteiden osalta sekä kehitämme toimintaamme jatkuvasti. 

Miksi valita ye

Yleiselektroniikka osana Boreota

boreo

Yleiselektroniikka liiketoiminta on osa Helsingin pörssissä noteerattua Boreo-konsernia, joka muodostui entisestä Yleiselektroniikka-konsernista. Boreo luo arvoa omistamalla, hankkimalla ja kehittämällä B2B-liiketoimintoja Pohjois-Euroopassa. Boreon liiketoiminnot on organisoitu kahteen liiketoiminta-alueeseen, jotka ovat Elektroniikka ja Tekninen kauppa.

Elektroniikka – liiketoiminta-alue koostuu elektroniikan komponenttien laitteiden ja järjestelmien jakelua harjoittavista liiketoiminnoista. Yhtiöt toimivat maailman johtavien päämiesten edustajina Suomessa ja Baltian maissa. Elektroniikka liiketoiminta-alueeseen kuuluvia yhtiöitä ovat Yleiselektroniikka, YE International, Noretron Komponentit, Milcon, Infradex ja Delfin Technologies.

Tekninen Kauppa – liiketoiminta-alue koostuu teknistä kauppaa harjoittavista liiketoiminnoista, jotka edustavat tunnettuja päämiehiä voimantuoton, metallintyöstön, rakentamisen ja hitsauksen alalla Suomessa, sekä liiketoiminnoista, jotka palvelevat betoniteollisuuden ja rakentamisen asiakkaita Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Liiketoiminta-alueeseen kuuluvat seuraavat yhtiöt: Machinery, Muottikolmio, Pronius, J-Matic ja FilterIt, sekä  PM Nordic, HM Nordic, Tornokone, Floby Nya Bilverstad ja Lackmästarn.

Lue lisää: Boreo – Grow and prosper

Lyhyesti Boreo-konserniin kuuluvista liiketoiminnoista

Elektroniikka – liiketoiminta-alueeseen kuuluva Yleiselektroniikka on asiakaslähtöinen elektroniikan ja tekniikan tarjoaja pitkällä, yli 50 vuoden kokemuksella. Yleiselektroniikka pystyy tukemaan elektroniikka- ja teollisuusyrityksiä lähes kaikissa erilaisissa sovellusratkaisuissa suunnittelusta tuotantoon ja logistiikkaan - kustannustehokkaasti ja nopeasti.
Yleiselektroniikan palvelutarjontaan kuuluvat muun muassa automaation, elektromekaniikan, RF-teknologian, teholähteiden sekä mittaus- ja testausteknologian tärkeimmät edustukset. Yleiselektroniikan laajasta valikoimasta löytyy muun muassa led-komponentteja, akkuja, paristoja, kaapeleita, liittimiä, antureita sekä laaja-alaiset mittaus- ja testauspalvelut.

Infradex kuuluu myös Elektroniikan liiketoiminta-alueeseen ja on vuonna 1987 perustettu lämpökameratekniikan asiantuntija, joka toimii maahantuonnin, huollon ja lämpökuvauksen sekä infrapunatekniikan kouluttajana. Infradex maahantuo ja markkinoi ammattikäyttöön soveltuvia lämpökuvausjärjestelmiä, testaus- ja mittalaitteita ja optisia tarkastuslaitteita. Infradex edustaa FLIR Systems, Extech, Retrotec, Hikmicro sekä CI Systems lämpökuvausratkaisuja ja tarjoaa lämpökameroiden lisäksi asiakaskohtaisia lämpökuvausratkaisuja. Lisäksi Infradex tarjoaa myös lämpökuvauskoulutusta sekä tukea ja huoltopalveluita.

Milcon on kaapelointeihin, johtamisjärjestelmiin ja sähkömekaanisiin kokoonpanoihin erikoistunut yritys ja kuuluu Elektroniikka – liiketoiminta-alueeseen. Milcon tarjoaa asiakkailleen räätälöityjä ratkaisuja vuosien ammattitaidolla ja kokemuksella. Milcon tarjoaa yksittäisten komponenttien lisäksi kokonaisvaltaisia, asiakastarpeisiin suunniteltuja järjestelmiä. Milconin tarjoamiin tuotteisiin kuuluu muun muassa liittimet, kaapelit ja johtimet, johdinsarjatuotteet, antennit ja teholähteet, erikoisvaraosat ja komponentit sekä valokuitutuotteet.

Signal Solutions on nuori yritys, joka on erikoistunut RF/mikroaalto, kuituoptiikkoihin EMC ja suojausteknologian sektoreihin. Tavoitteenaan Signal Solutions:lla on madaltaaa investointikustannuksia ja operatiivisia kustannuksia, parantaa suorituskykyä, lyhentää liidiaikoja, yksinkertaistaa ostoprosesseja sekä hostata innovatiivisia, kilpailukykyisiä bisnesmalleja. Signal Solutionsin tuotevalikoimaan kuuluu muun muassa RF- ja mikroaaltokomponentit sekä kaapelit ja kuituoptiikat. Signal Solutions on osa Elektroniikka -liiketoiminta-aluetta.

Delfin Technologies on lääkinnällisiä laitteita valmistava yritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi tieteellisesti validoituja ja erikoistuneita, kädessä pidettäviä ihon ja turvotuksen mittauslaitteita. Delfin technologies on osa Elektroniikka -liiketoiminta-aluetta.

Noretron Komponentit on vuonna 1995 perustettu AV-tarvikkeiden, laitekoteloiden ja sähkömekaanisten komponenttien maahantuonti- ja tukkuliike. Yhtiön päämiehiin kuuluvat muun muassa Nidec, Neutrik ja Cordial. Yritys työllistää 6 henkilöä.


Machinery on yli 100 vuotias yritys, joka myy, asentaa, korjaa ja huoltaa erilaisia koneita, laitteita sekä teknisiä tarvikkeita. Machinery toimittaa työvälineitä metallintyöstöön ja rakentamiseen sekä moottoreita ja varavoimalaitteita erilaisiin tarpeisiin. Yrityksen asiakkaita on niin pienet kuin suuretkin yritykset kaikilta teollisuuden ja rakennusteollisuuden aloilta, sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta. Yrityksen toimipisteet sijaitsevat Vantaalla ja Tampereella. Machineryn tuotevalikoimaan kuuluu muun muassa: koneistuskeskuskset, sorvit, henkilönostimet, AMO-alumiinitelineet, Tsurumi-pumput, Cummins-moottorit, Kubota-moottorit ja varavoimakoneet.

Pronius on Suomen virallinen Fronius-hitsauslaitteiden maahantuoja jo vuodesta 2008 lähtien ja kuuluu Tekninen kauppa – liiketoiminta-alueeseen. Fronius on hitsauksen teknologiajohtaja maailmanlaajuisesti ja markkinajohtaja Euroopassa. Froniuksen hitsauslaitteiden lisäksi Pronius tarjoaa myös varaosia ja huoltopalveluita ympäri Suomea. Fronius-hitsauslaitteiden lisäksi Pronius myy myös Fanuci-laserhitsauslaitteita. Lisäksi Pronius toimii asiakkaan tukena valintaprosessin alusta loppuun ja kouluttaa asiakkaan henkilökunnan koneiden käyttöön. Proniuksen toimitilat sijaitsevat Pirkkalassa Pirkanmaalla.

Muottikolmio on vuonna 1990 perustettu rakennusalan tuotteiden parissa toimiva palveluyritys ja kuuluu Tekninen kauppa – liiketoiminta-alueeseen. Muottikolmion tuotevalikoimaan kuuluu joukko alansa edistyneimpiä tuotteita. Muottikolmion tuotevalikoimaan kuuluu muun muassa kosteuden eristämiseen, saumoihin ja muottiratkaisuihin liittyviä palvelukokonaisuuksia. Muottikolmio keskittyy erityisesti betonimuotteihin ja muottitarvikkeisiin, injektointitarvikkeisiin, betonin vedentiivistys – ja korjaustuotteisiin, rakennuslaakereihin, saumanauhoihin ja liikuntasaumalaitteisiin. Sen edustuksiin kuuluvat mm. Isodran, Dywidag, Webac, Termotuote, BT-Innovation ja Vandex. Muottikolmio sijaitsee Vantaalla ja on ollut osa Boreo Oyj konsernia vuodesta 2020.

Tornokone on vuonna 1983 perustettu yritys, joka palvelee betoniteollisuutta myymällä, toimittamalla ja vuokraamalla kalustoa, koneita ja laitteita. Tornokone kuuluu Raskas Kalusto – liiketoiminta-alueeseen. Tornokoneen valikoimaan kuuluvat laadukkaat Putzmeisterin ja Liebherrin betonipumput, asemat, käsittelylaitteet ja kuljetuskalusto, sekä tarvikkeet ja varaosat. Lisäksi Tornokoneen valikoimasta löytyy myös betoniteollisuden käytettyä kalustoa. Tornokone on vuodesta 2019 lähtien ollut osa Boreo Oyj konsernia.  

J-matic on erikoistunut teollisuuden koneiden ja laitteiden kokoonpanoon. J-Matic toimittaa valmiita kokonaistoimituksia, jotka pitävät tyypillisesti sisällään mekaniikan, sähkön, pneumatiikan ja automaation sovelluksia. J-matic on osa Boreon Tekninen kauppa -liiketoiminta-aluetta. 

Filterit on erikoistunut teollisuuden ja kuntien suodatus-, UV-desinfiointi- ja vedenkäsittelyratkaisuihin. Filterit:n valikoimasta lötyy suodatusratkaisut nesteiden ja kaasujen suodattamiseen, UV-desinfiointilaitteet puhdasvesikohteisiin, jätevesikohteisiin, teollisuuteen sekä uimahalleille. Lisäksi valikoima kattaa myös vedenkäsittelyyn tarkoitetut RO-laitteet, vedenpehmentimet sekä massasuodattimet teollisuudelle, terveydenhuollolle, vesilaitoksille ja kotitalouksille, sekä laitteet otsonointiin ja plasmadesinfiointiin. Filterit kuuluu Boreon Tekninen kauppa -liiketoiminta-alueeseen.

Lackmästarn on Ruotsissa, Håkantorpissa sijaitseva vuonna 1982 perustettu raskaiden ajoneuvojen maalaukseen, pintakäsittelyyn ja lakkaukseen erikoistunut yhtiö. Yhtiö on 40 vuoden toimintansa aikana saavuttanut uskollisen asiakaskunnan Ruotsin raskaan kaluston jakelijoiden, jälleenmyyjien, operaattoreiden sekä vakuutusyhtiöiden vauriokorjausten parissa. Lackmästarn on osa Boreon Tekninen kauppa -liiketoiminta-aluetta.

Floby Nya Bilverkstad on vuonna 1953 perustettu, yksi Ruotsin johtavista puutavara-autojen päällerakentajista. Yrityksen palveluvalikoima kattaa päällerakenteiden suunnittelun, komponenttien valmistuksen, varustelun, myynnin sekä jälkimarkkinapalvelut. Yhtiön avainasiakkaita ovat ruotsalaiset puutavara-autoyrittäjät, jotka varmistavat metsäteollisuuden toimivan puuhuollon. Yhtiön toiminnat sijaitsevat Ruotsin Flobyssä. Yhtiö on osa Boreon Raskas kalusto -liiketoiminta-aluetta.

PM Nordic on maailman johtavan pumppuvalmistajan Putzmeisterin tuotteiden ruotsalainen pääedustaja. PM Nordic on pitkäaikainen yritys, jolla on monia menestyksekkäitä vuosia alalla. Ruotsin markkinoilla PM Nordic on markkinajohtaja. PM Nordic kuuluu Boreon raskas kalusto liiketoiminta-alueeseen.

HM Nordic on vuodesta 2020 lähtien ollut Putzmeister- ja SANY-tuotemerkkien virallinen maahantuoja Virossa. HM Nordic kuuluu Boreon raskas kalusto liiketoiminta-alueeseen.

Etelä-Suomen kuriiripalvelu Oy (ESKP) on Suomessa ja Baltian maissa toimiva aikataulutettuihin jakelu- ja runkokuljetuksiin erikoistunut kuljetusliike. Yhteistyössä kumppaneiden kanssa ESKP tarjoaa koko maan kattavan kuljetusverkoston aina Hangosta Utsjoelle. ESKP:n palveluvalikoima pitää sisällään kappaletavarat, pikakuljetukset, SUOMI-EESTI-LATVIA EXPRESS -palvelut, sekä lähetti- ja tullauspalvelut. ESKP on osa Boreo-konsernin muita toimintoja.

Vesterbacka transport on vuonna 2001 perustettu Suomessa toimiva erikoistuneiden kuljetuspalveluiden tarjoaja. Yhtiön toiminnot sijaitsevat Tuusulassa. Vesterbacka Transport kuuluu Boreo-konsernin muihin toimintoihin.

 

Pääset suoraan aihealueeseen klikkaamalla linkkejä alla

Historia

1969

Innokkaat elektroniikkainsinöörit perustivat hifipuoleen keskittyneen myymälän Yrjönkadulle Helsinkiin

1972

Yleiselektroniikka julkaisi historian ensimmäisen suomenkielisen elektroniikkakomponenttien luettelon

1975

 Yleiselektroniikka osti Sähkö-Välitys Oy:n ja aloitti komponenttien jälleenmyynnin

1984

Pääkonttori ja varasto muuttivat omaan kiinteistöön Espoon Olarinluomaan

1986

Tuotekanta ylitti 10.000 tuoteen rajan

1988

Yritys listattiin pörssiin ja noteerataan Nasdaq Helsinki Pörssissä

1989

Dualtek Oy:n osto

1991

Telercas Oy:n osto ja yhteisen puolijohdeluettelon

1994

Ensimmäisten ulkomaisten joukossa tytäryrityksen perustaminen Pietariin (ZAO YE-International). Työkaluedustus Oy:n osto.

1996

Baltian maissa toimineiden A-Kaabel yhtiöiden osto

2000

Yleiselektroniikalle myönnettiin ISO 9002 -sertifikaatti

2003

 Yleiselektroniikalle myönnettiin ISO 9001:2000 -sertifikaatti

2005

Tytäryhtiön perustaminen Ukrainaan

2006

 Yleiselektroniikalle myönnettiin ISO 9001:2008 -sertifikaatti

2009

Kaukomarkkinat Oy:n teollisuuselektroniikan komponentti- ja mekatroniikkaliiketoiminnan osto

2017

Noretron Komponentit Oy:n osto

2017

Yleiselektroniikalle myönnettiin ISO 9001:2015 -sertifikaatti

2019

Preato Capital hankkii Yleiselektroniikka Oyj:n osakekannasta yli 50% osuuden

2020

Yleiselektroniikka ostaa Machinery Oyn

2020

Yleiselektroniikka-konserni ostaa Muottikolmio Oy:n

2020

Yleiselektroniikka ostaa PM Nordic AB:n ja Sany Nordic AB:n

2021

Yleiselektroniikka-konserni vaihtaa nimensä Boreoksi - Yleiselektroniikka jatkaa toimintaa vanhalla nimellään konsernin sisällä

Laatujärjestelmä

Laatujärjestelmämme auditoidaan jatkuvasti, näin ollen Yleiselektroniikalle on myönnetty ISO 9001:2015 laatusertifikaatti.

Laatupolitiikan tavoitteena ja samalla strategisena tavoitteena on olla asiakkaan silmissä Suomen paras vaihtoehto ja tunnetuin ammattielektroniikan maahantuontiyritys.

Laadunhallintajärjestelmän tavoitteet:

  • Tyytyväinen asiakas, joka ostaa uudestaan eli pystymme johdonmukaisesti välittämään asiakasvaatimukset täyttäviä tuotteita ja palveluita.
  • Pyrimme olemaan paras vaihtoehto asiakkaalle ja se joka tulee ensiksi mieleen eli parannamme jatkuvasti toimintamme laatua mitattujen tulosten avulla.
  • Parhaat, teknisesti osaavat ja motivoituneimmat henkilöt ovat meillä töissä. Kehitämme ammattitaitoamme tiedon jakamisella ja kouluttamisella.
  • Uudet tuotteet ensimmäisenä YE:llä ja jatkuvasti uudistuvat tuoteryhmät eli asiakkaiden arvostamat ja vaatimukset täyttävät tuotteet löytyvät meiltä ensimmäisinä Suomessa.


Asiakaspalautukset: [email protected]

Tekijänoikeudet

Yleiselektroniikka omistaa kaiken näiden verkkosivujen sisällön. Kaikki oikeudet pidetään. Sisällön kokonainen tai osittainen jäljentäminen itselle paitsi henkilökohtaiseen käyttöön tai kolmannelle osapuolelle on kielletty. Lupa käyttää sisältöä henkilökohtaiseen käyttöön ei sisällä sisällön tai sen osan käyttöä tai soveltamista mihinkään muuhun verkkosivuun, sähköiseen palautejärjestelmään eikä sen julkaisemista tai käyttämistä mihinkään muuhun sovellukseen (painettu, sähköinen tai muu).

Boreo-konserniin kuuluvat yritykset

Boreon liiketoiminnot on jaettu kolmeen liiketoiminta-alueeseen; elektroniikka, tekninen kauppa ja raskas kalusto.
Boreo-konsernin yrityksillä on eri edustukset sekä omat vahvuudet omilla erikoisaloillaan. 

Elektoniikka

Noretron komponentit

Noretron komponentit on erikoistunut eri AV-alan tuotteisiin sekä laitetuulettimiin. Huippuluokan edustukset takaavat onnistumisen mm. seuraavissa kategorioissa:

AV-Komponentit
AV-Liittimet
AV-Kaapelit
AV-Laitteet
Laitekotelot
Kuituliittimet

Milcon

Milcon Oy on sähköteknillisen materiaalin maahantuontiin ja tukkumyyntiin erikoistunut yritys. Milconin toiminta on on jakautunut kahteen vaativaan tuotesegmenttiin:
teollisuus ja puolustusvälineteollisuus.

Infradex

Infradex on maan johtava lämpökuvausjärjestelmien maahantuoja, huoltoliike ja lämpökuvauksen sekä infrapunatekniikan kouluttaja.

Signal Solutions Nordic

Delfin Technologies

 

Tekninen kauppa

Machinery

Machinery on erikoistunut neljään tuotealueeseen: metallintyöstöön, rakentamiseen, maanrakentamiseen sekä moottoreihin/generaattoreihini/vaihteistoihin. Myös Machineryllä on paljon luotettavia edustuksia ja he takaavat onnistumisen monissa eri kohteissa, joita ovat esim: 

Rakennustelineet
Henkilönostimet
Pumput
Levytyökoneet
Kaivinkoneet
Generaattorit

Muottikolmio

Muottikolmio on erikoistunut betonirakentamisen tarpeisiin.

Pronius

Fronius-hitsauslaitteiden virallinen maahantuoja.

J-Matic

 Teollisuuden koneiden ja laitteiden kokoonpanoon erikoistunut yritys.

Filterit

Vedenkäsittelyratkaisuja eri toimialoille.

 

Raskas kalusto

Tornokone

Tornokone on erikoistunut betoniautojen myymiseen sekä huoltamiseen. Lisäksi tornokoneella on vuokraustoimintaa.

Sany Nordic AB

Sany on erikoistunut Sany kaivinkoneiden myyntiin ja huoltamiseen

PM Nordic AB

PM Nordic AB on erikoistunut Putzmeister betoniautojen myyntiin ja huoltamiseen.

HM Nordic 

Floby Nya Bilverkstad

Lackmästarna i Håkantorp AB

 

Lisäksu Boreon muihin liiketoimintoihin kuuluu kaksi yritystä, ESKP ja Vesterbacka Transport.